Cümle Tamamlama

Cümle tamamlama sorularında, bir cümle, ya da karşılıklı konuşma verilir; ve bu cümle, ya da karşılıklı konuşmanın içerisi; ya da sonunda noktalar bırakılarak, cümle tamamlamanın, soruyu çözen kişi tarafından gerçekleştirilmesi istenir.

Cümle Tamamlama Soruları Nasıl Çözülür?

Cümle tamamlama sorularında, bırakılan boşluğun, uyumlu, ve cümlenin anlam bütünlüğünü sağlayacak şekilde doldurulması esastır. Bunun için, cümlenin, boş kısmına kadar olan bölümünde neyin anlatılmak istendiğine bakılmalıdır. Sonrasında, anlam bütünlüğü sağlayacak doğru kelimeler, cümle tamamlama kısmına yerleştirilmelidir. Ancak bu sırada, dil bilgisi kurallarına da uyulması gerektiği unutulmamalıdır. Yeni eklenecek kelimeler, anlam; ve yapı bakımından cümledeki diğer kelimelerle uyumlu olmalıdır.

Deyim Nedir?

Cümle tamamlamada, cümlenin verilen kısmı ile, yeni eklenecek kısmı, anlam bakımından birbiri ile doğru şekilde ilişkilendirilmelidir.. Kişi, ve zaman bakımından bir uyumsuzluk söz konusu olmamalıdır. Cümlecikler arasında bağlaç kullanılacaksa, anlamca bu bağlacın da uygun olması gerekmektedir.

Cümle tamamlama sorularını sınavlarda çözerken, seçenekleri gözden geçirmeli, en uygun olanı cümle içerisine yerleştirmelisiniz.

Atasözü Nedir?

• Babama, doğum günü için bir ….. aldım.
Cümledeki boşluğu doldurmak için düşünelim:
Babamıza doğum gününde ne alırız?
Hediye…
O halde cümleyi baştan kuralım:
Babama doğum günü için bir hediye aldım…

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yandex.Metrica Gizlilik Politikaları