Bulutlar Nasıl Meydana Gelir? Bulut Oluşumu İle İlgili Bilgiler
Bu yazımızda sizlere, bulut nasıl oluşur, ve bulutlar nasıl meydana gelir sorularının yanıtları arasında yer alan bilgilerden söz edeceğimizi belirtmemiz gerekmektedir. Bulut nasıl oluşur, ve bulutlar nasıl meydana gelir sorusunun yanıtları arasında yer alan bulut oluşumu ile ilgili bilgileri almanız için dilerseniz daha fazla zaman harcamayalım:
Bulutların yapısında buz kristalleri, ya da su damlacıklarının yer aldığını, ve bunların havada bulunması gerektiğini belirtmeliyiz. Peki bu materyaller ile bulut nasıl oluşur? Bulutlar nasıl meydana gelir? Hepimiz nefes alır – veririz. Aldığımız nefesin oksijen olduğunu biliyoruz; verdiğimiz nefes ise su buharı olarak havaya karışmaktadır. Havanın sıcak olduğu zamanlarda göllerdeki sular, denizlerdeki sular; ya da kaynattığımız sulardan çıkan su buharları dahi havaya karışmaktadır. Havaya karışan bu su buharları ise, gök yüzüne yükselmekte, ve belirli bir seviyede su damlacıkları olarak kalmakta; ya da daha yükseğe çıkarak buz kristallerini oluşturmaktadır.Bu su damlacıkları; ya da buz kristalleri ise bir araya gelerek bulut oluşumunu ortaya çıkartmaktadır.
Bulutlar nasıl oluşur, ya da bulutlar nasıl meydana gelir sorusunun yanıtları arasında yer alan bulut oluşumunda, sadece su buharının etkili olmadığını; ve bulutların büyümesini sağlayan kir partikülleri, toz tanecikleri, ve polenlerin de etkili olduğunu belirtmemiz gerekmektedir. Bu maddelerin azlığı; ya da çokluğuna göre ise, bulut çeşitlerinin farklılık gösterdiğini belirtmeliyiz. Örneğin su taneciklerinin daha çok olduğu bulutlara kümülüs adı verilmektedir; ve kümülüslerin kenarları belirgin olduğu gibi, gökyüzünde de hızlı bir şekilde hareket etmektedirler.