Akdeniz İklimi Bitki Örtüsü Ve Özellikleri
Bu yazımızda sizlere, Akdeniz iklimi bitki örtüsü nedir sorusunun yanıtını vererek, Akdeniz iklimi bitki örtüsü, ve Akdeniz iklimi bitki örtüsü ve özellikleri hakkında bilgilerden söz edeceğimizi belirtmemiz gerekmektedir. Eğer siz de Akdeniz iklimi bitki örtüsü nedir diyor, ve Akdeniz iklimi bitki örtüsü ile birlikte, Akdeniz iklimi bitki örtüsü ve özelliklerini öğrenmek istiyorsanız, zaman kaybetmeden bilgilerimizin aktarımını sizler için gerçekleştirmeye başlayalım…
Akdeniz iklimi bitki örtüsü nedir? Akdeniz iklimi bitki örtüsünün genel olarak maki olduğunu belirtmemiz gerekmektedir. Maki, bodur çalılıklardan oluşmaktadır. Makiye örnek vermek istersek, delice, mersin, defne, bodur ardıç, koca yemiş, lavanta, ve kekik… gibi isimlerden söz edebiliriz. Akdeniz iklimi bitki örtüsü ve özelliklerine baktığımızda, bu bitkilerin sonrasında ormanlık alanların geldiğini belirtebiliriz…
Akdeniz iklimi bitki örtüsünde sığla ağacından da söz etmek gerekmektedir. Sığla ağacı genellikle kozmetik ürünlerin yapımında kullanılmaktadır; ve dünya üzerinde sadece, Güney Ege kıyılarında bulunan Güllük Körfezi’nde yetiştiğini söyleyebiliriz.
Akdeniz iklimi bitki örtüsü, ve özelliklerine baktığımızda, seracılığın da yaygın olarak yapıldığını görebiliriz. Bunun nedeni, Akdeniz ikliminde, kış aylarında güneşli günlerin çok olması, ve havanın da genel olarak ılık olmasından kaynaklanmaktadır.
Sadece Akdeniz bölgesinde değil, Akdeniz ikliminin geçerli olduğu Güney Marmara; ve Ege bölgesinde de maki görülmekle birlikte, makinin bölgelere göre, görüldüğü yüksekliklerin birbirinden farklı olduğunu da belirtmemiz gerekmektedir. Örneğin, güney Marmara’da 200 metreye kadar yetişen makiler, Ege bölgesinde 400, Akdeniz bölgesinde ise 700 metreye kadar yetişebilirliklerini korumaktadırlar. Bu durumun nedeni sıcaklıkla, dolayısı ile de enlem ile alakalıdır.
Akdeniz ikliminde, bazı bölgelerde yağışların azalması durumu söz konusudur. Ve bu durum, makilerin, daha çalı görünümünde olmalarına neden olur. Bu bitkilere garik adı verilmektedir. Yaprakları sert olan gariklerin tüylerinin de katı olduğunu, bunun nedeninin, buharlaşmanın az olmasından kaynaklandığını belirtmemiz gerekmektedir.