Hücre Nedir? Hücrenin Yapısı Nasıldır?

Bu yazımızda sizlere, hücre ile ilgili bilgiler vereceğimizi belirtmemiz gerekmektedir. Hücre nedir, hücrenin özellikleri, hücrenin yapısı gibi konularda bilmeniz gerekenleri yazımız içerisinden öğreneceğinizi belirterek, dilerseniz, hücre nedir sorusunun yanıtlarını aktararak bilgilerimizi vermeye başlayalım:
Hücre nedir? Canlıların en küçük yapısal, ve işlevsel birimine hücre adı verilmektedir. Hücrenin özelliklerine baktığımızda, her canlıda en az bir tane bulunduğunu, hücrenin yapısında genetiğin var olduğunu, ve bununla birlikte, oluşumu gerçekleşen yeni hücrelerin de hücre bölünmesi ile meydana geldiğini belirtmemiz gerekmektedir. Hücrenin özellikleri, ve hücrenin yapısında, tüm canlılık faaliyetlerinin gözlemlenebileceğini belirtmemiz gerekmektedir. Bir hücre tek başına boşaltım, üreme gibi işlevleri yerine getirebilmektedir.
Amip, ya da terliksi hayvanda bulunan bir tek hücre, bu canlıların yaşamsal faaliyetlerini sürdürebilmeleri için yeterli olabilmekte iken, insanda bulunan milyarlarca hücre bir araya gelerek, yaşamsal faaliyetlerin sürdürülmesinde etkin rol oynayabilmektedir.
Hücrenin yapısında kromozomlar bulunmaktadır, ve kromozomların canlıların özelliklerinin oluşması, ve devam etmesinde etkin rol oynadığını belirtmemiz gerekmektedir. Kromozomlar ile canlıların genetikleri belirlenmektedir. Hücre bölünmesi ile yeni hücrelere aktarılan kromozomlar, anne babalardan da çocuklarına aktarılmaktadır.
Hücre bölünmesinin iki farklı şekli bulunmaktadır. Bunlardan birisi mitoz bölünme, diğeri ise mayoz bölünme olarak belirtilmektedir. Mitoz bölünmede, bir hücre, kendisi ile aynı özellikleri taşıyan iki farklı hücre olarak bölünmektedir. Üreme hücrelerinde ise mayoz bölünme gerçekleşmektedir, ve yeni özellikler taşıyan hücrelerin oluşmasını sağlayan mayoz bölünme, bir hücrenin bölünerek dört hücre meydana getirmesi şeklinde açıklanmaktadır.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Yandex.Metrica Gizlilik Politikaları